YouCall vilar på gemenskap och trygghet: “Det ska vara enkelt att jobba här”

John Mannberg
John Mannberg
Founder | Business Developer

I hjärtat av den norrbottniska kustremsan, långt från storstadens puls och där de grönklädda skogarna målar horisonten, finner vi YouCall, ett företag som är så mycket mer än en plats där samtal besvaras.

YouCalls huvudkontor är beläget på Furunäsets Företagsby i Piteå och är så mycket mer än bara ett nav för central kommunikation. Bolaget arbetar aktivt med att vara en trygg partner i deras kunders framgångssagor och en arbetsgivare dit människor söker sig.

Historien om YouCall är en berättelse om förändring och tillväxt. Bolaget grundades 1996 med dåvarande ägare SOS Alarm och Piteå Kommun. Från 1 mars 2022 ägs bolaget helt av SOS Alarm.

Idag är YouCall en trygg plats för cirka 80 medarbetare som delar en gemensam vision om att göra människa och samhälle tryggare.

På YouCall är det viktigt att skapa mötesplatser och forum där alla får möjlighet att känna gemenskap och trivsel.

Bakom YouCalls framgångar ligger något mer än bara affärsstrategier och tekniska framsteg. Det är företagets djupt rotade kultur av engagemang, trygghet och transparens som har gjort det till en unik arbetsplats. Enligt Anneli Olovsson, vd på YouCall, är det viktigt för att skapa en arbetsplats där människor mår bra, känner sig sedda, bekräftade och delaktiga.

– Vi vill att det ska vara enkelt att jobba här, förklarar hon. Vi försöker bemöta önskemål och erbjuder hög flexibilitet för att privatliv och arbete ska kunna fungera ihop.

Anneli Olovsson, vd, är stoltserar med att på YouCall ska alla bli sedda och bekräftade. Företaget är en plats där du ska känna delaktighet och där värdegrunden är central.

Jane Öberg, HR-Ansvarig, berättar att de arbetar med något som de kallar för “Önskescheman”. Det är ett begrepp som inrymmer hela livspusslet där man försöker få en medarbetares vardag att gå ihop.

– Vi vill givetvis våra medarbetare ska stanna här över en längre tid, säger hon.

Hon ger en tillbakablick på sin egen resa inom bolaget där hennes första roll var Operatör, för att sedan i tur och ordning gå vidare till Coach, Passledare, Gruppchef och nu senast HR-Ansvarig. En ganska typisk bild över hur en den personliga yrkesrollen kan utvecklas inom YouCall.

Det prestigelösa klimatet på YouCall välkomnar alla, oavsett bakgrund eller erfarenhet.

– De som gått över till en annan arbetsgivare kommer ofta tillbaka hit, berättar Anneli Olovsson. De saknar tryggheten, värdegrunden och känslan av att vara en del av YouCall. Vi har en underbar palett av människor och personligheter hos oss.

Här ses Jane Öberg, HR-Ansvarig, tillsammans med några kollegor.

En viktig del i YouCalls strävan efter att upprätthålla en sund arbetsmiljö är Hartic, ett verktyg för att mäta och främja välmåendet på arbetsplatsen. För Anneli Olovsson och hennes kollegor har Hartic blivit ett användbart verktyg för att förstå medarbetarnas behov och skapa en miljö där alla känner sig delaktiga och värdefulla.

– Hartic hjälper våra chefer att fånga upp medarbetarnas mående, förklarar hon. Verktyget underlättar att bibehålla det klimat vi vill ha på arbetsplatsen, där alla är engagerade och tar ansvar för måendet.

Genom att digitalisera och effektivisera arbetsprocesserna kan YouCall bättre hantera måendet på arbetsplatsen i realtid och erbjuda stöd där det behövs som mest. För Anneli Olovsson och hennes kollegor är det här bara början på deras fortsätta resa för att skapa en arbetsplats där människor mår bra och trivs.

– Tack vare Hartic får våra ledare ett försprång och kan hålla högre kvalité i sina möten med medarbetarna. De fysiska mötena blir mer innehållsrika när vi har ett bättre underlag att luta oss mot.

Jane Öberg fyller på:

– Hartic är ett coachingverktyg och det är så roligt att se hur “hungriga” medarbetarna är och verkligen vill delta i undersökningar och den efterföljande dialogen.

Under besöket på YouCall är det tydligt hur sunda ledare och medarbetare med rätt verktyg kan skapa en arbetsplats där alla verkligen trivs, trots olika förutsättningar och erfarenheter.

På frågan om varför YouCall valde Hartic framför andra liknande verktyg svarar hon:

– Ni har vårdat relationen till oss och lyssnat på våra önskemål. Vi får vara med och i dialogen och komma med feedback om produktens utveckling. Att allt är i realtid så att vi kan agera direkt är ett stort plus.

Vill även du och ditt företag läsa mer om Hartic och se vad verktyget kan göra er? Se mer information eller varför inte direkt registrera ett konto. Vi låter dig prova Hartic gratis i 14 dagar och tillämpar vare sig bindnings- eller uppsägningstider.

Tillsammans bygger vi framtidens arbetsplatser.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att registrera dig till vårt nyhetsbrev, godkänner du vår personal data policy.

Andra artiklar du kanske gillar

Human Resources
John Mannberg

Artificiell intelligens förändrar arbetsmarknaden

Betaltjänstföretaget Klarna planerar att spara in 700 tjänster, vilket är ett exempel på det tryck som Artificiell Intelligens (AI) förväntas medföra på arbetsmarknaden. Kundtjänst är