6 Ted Talks som får dig att nå en ny nivå som människa

John Mannberg
John Mannberg
Founder | Business Developer

Det finns otaliga TED Talks. Människor med en extrem kompetens inom sitt ämnesområde som på några få minuter försöker lära ut och sammanfatta vad de vet. Nåja, kanske inte riktigt, det handlar nog mer om att skapa en övergripande förståelse för vikten av vad de säger.

Favoriterna bland Ted Talks hittar jag allt som oftast där någon form av beteendeförändring är målet, att vad de har att säga är så revolutionerande att du väljer att bryta tidigare invanda mönster i din vardag. Det kan beröra allt från företagande till att nå ett personligt plan av självförverkligande.

Nedan 6 Ted Talks som definitivt väcker ditt intresse och kanske är någon av dem din start på ett bättre leverne.

1. Sleep is Your Superpower

Sömn är ditt livsuppehållande system och moder naturs bästa försök hittills att nå odödlighet, säger sömnforskaren Matt Walker. I denna djupdykning i vetenskapen om sömn, delar Walker med sig av de underbara saker som händer när du sover, och de oroväckande saker som händer när du inte får tillräckligt med sömn, både vad gäller din hjärna och kropp.

Lär dig mer om sömnens inverkan på din inlärning, minne, immunförsvar och till och med din genetiska kod, samt några användbara tips.

2. A Simple Way to Break a Bad Habit

Kan vi bryta dåliga vanor genom att vara mer nyfikna på dem? Psykiatern, Judson Brewer, studerar förhållandet mellan mindfulness och beroende, från rökning till överätande till alla de andra sakerna vi gör även om vi vet att de är dåliga för oss.

Lär dig mer om mekanismen för vaneutveckling och upptäck en enkel men djupgående taktik som kan hjälpa dig att övervinna din nästa längtan att röka, frossa eller kolla ett SMS medan du kör.

3. Got a Meeting? Take a Walk

Nilofer Merchant föreslår en liten idé som kan ha stor inverkan på ditt liv och hälsa: Nästa gång du har ett 1-2-1-möte, gör det till ett “vandringsmöte” – och låt idéerna flöda medan du går och pratar .

4. Why Reading Matters

Att tala finns redan i våra gener. Men läsning gör det inte. Att läsa 30 sidor skönlitteratur varje kväll, gör vägarna i hjärnan tjockare och tjockare. Vår hjärna behöver träna precis som vår kropp.

Rita Carter är författare, radiopratare och journalist som är specialiserad på hur den mänskliga hjärnan fungerar.

5. Power of Fitness

Ett fysiskt aktivitet har nog inte gått någon obemärkt förbi. Djupdyk här i kraften i det du redan tror dig veta.

6. Extreme Ownership

Krig är ett helvete men krig är också en brutal lärare. Krig lär dig om vänskap, heder, ödmjukhet och ledarskap. I detta fängslande föredrag förklarar Jocko Willink av personlig erfarenhet hur krig lär dig mest när saker går fel. Jocko hävdar att när ett team tar ägarskap över sina problem så löses problemen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att registrera dig till vårt nyhetsbrev, godkänner du vår personal data policy.

Andra artiklar du kanske gillar

Human Resources
John Mannberg

Artificiell intelligens förändrar arbetsmarknaden

Betaltjänstföretaget Klarna planerar att spara in 700 tjänster, vilket är ett exempel på det tryck som Artificiell Intelligens (AI) förväntas medföra på arbetsmarknaden. Kundtjänst är